Yahoo Site Explorer is niet meer

Het hing al maanden ‘boven de markt’ maar inmiddels is het dan echt zo ver: Yahoo Site Explorer is ‘out of business’. Voor wie nu dreigt af te haken uit onwetendheid wat YSE is was: een verrekt handige website waar je snel en redelijk betrouwbaar het aantal backlinks van een webpagina kon controleren. Het was een url die vrijwel iedereen die enigszins serieus met SEO aan de slag is boven in zijn bookmarks had staan.

Op http://siteexplorer.search.yahoo.com/index.php (nieuw venster) tref je momenteel de volgende mededeling:

With the completion of algorithmic transition to Bing, Yahoo! Search has merged Site Explorer into Bing Webmaster Tools. Webmasters should now be using the Bing Webmaster Tools to ensure that their websites continue to get high quality organic search traffic from Bing and Yahoo!

Grappig trouwens. Geen woord over high quality organic search traffic van Google – maar dat terzijde 🙂

Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik van ze lang zal ze leven nog nooit een voet in de digitale wereld van Bing Webmaster Tools heb gezet, dus vraag me niet of dat programma YSE kan vervangen. Probeer het, zou ik zeggen, en laat me weten of het ‘any good’ is.

Ik heb wel een ander alternatief voor je: http://ahrefs.com/. Gratis en voor zover ik (uit beperkte tests) kan zien, net zo vlot en up to date als YSE. De interface is even wennen, maar dat komt vooral omdat ahrefs wat meer mogelijkheden biedt. Ook niet onhandig trouwens.

Mocht je goede ervaringen hebben met andere (gratis!) alternatieven, laat het dan aub weten.

Over Carl Weenink

Stapte van 'sales' naar de journalistiek, werd 'ghostwriter', maakte bladen, verzeilde in de reclame, raakte verslaafd aan Direct Marketing en bundelde gaandeweg de ideale combinatie van commercie, content en marketing tot een solide fundament onder wat we 'online marketing' noemen. Meer >>"

Geef een antwoord