Q&A: kleine website en toch hoog ranken?

Carl,

Ik heb een kleine website. Ik denk 5 pagina’s. Ik ben niet van plan er meer te maken. Er valt namelijk niet meer te vertellen en ik heb een hekel aan websites vol met onzinverhalen. De vraag is nu natuurlijk: kan mijn website hoog ranken of kan ik me dat werk besparen?

 

M.K.

Beste Marius,

Ja en nee. Het hangt (het zal ’s niet zo zijn) van het keyword af. In principe geldt dat Google webpages indexeert en niet websites. Als er weinig competitie is voor dat keyword kom je met een kleine website waarschijnlijk wel weg. Is er meer competitie, dan gaat de omvang van je website een grotere rol spelen. Dan is een website met 5 pagina’s een ’thin site’ en verlies je het in 9 van de 10 gevallen van de ‘dikkere’ concurrenten. Dat die websites zijn ‘opgepompt’ met in jouw ogen misschien niet ter zake doende content, of simpelweg flauwekul, is helaas geen factor.

Trouwens, als ik een euro had gehad voor elke keer dat ik bewees dat “Ik heb niets (meer) te melden” flauwekul is, had Ik Necker Island van Richard Branson gekocht.

Er is een hele kleine kans dat er inderdaad niets meer te vertellen valt over je product of dienst. Maar zelfs in het onwaarschijnklijke geval dat dat het geval is, dan is er de markt waar je naar ik aanneem een idee over hebt, ontwikkelingen die het volgen waard zijn, een concurrent waarover je kunt roddelen (vals!) en als ook dat allemaal niet voorhanden is, ben je er zelf nog. Schrijf over wat je doet, hoe je het doet en waarom je het doet. Dat is voor klanten en potentiele klanten relevanter dan je denkt.

Vragen over Online marketing? Stel ze hier

Over Carl Weenink

Stapte van 'sales' naar de journalistiek, werd 'ghostwriter', maakte bladen, verzeilde in de reclame, raakte verslaafd aan Direct Marketing en bundelde gaandeweg de ideale combinatie van commercie, content en marketing tot een solide fundament onder wat we 'online marketing' noemen. Meer >>"

Geef een antwoord