Must See Video: de kracht van copywriting

Het is me wel eens gevraagd: “stel dat je uit alle kwaliteiten die je als internet marketeer moet beheersen er één mocht kiezen waarin je excelleert, welke zou dat zijn?” Over het antwoord hoef ik geen seconde te denken: copywriting. Op de vraag waarom, laat ik de video zien die je verderop aantreft.

Meden en Perzen: de internet marketeer die zijn verhaal weet te laden met de juiste woorden, wint het altijd van de collega met minder taalgevoel.

Altijd.

Maakt niet uit of het gaat om de website, de autoresponders, de weblog, de tweets, de FB pagina en wat al niet. Het gaat niet om het medium, het gaat niet om het plaatje – het zijn woorden die overtuigen, inspireren, aanzetten tot actie en de credit card op tafel toveren.

Verzamel voor de grap eens de data uit Analytics (dat heb je geïnstalleerd, toch?) van de laatste 100 bezoekers van je homepage of welke pagina dan ook. Als je het simpel wilt houden, schrijf dan alleen de bounce rate en de ’tijd op de site’ op een kladje.

Bekijk de video hieronder en bedenk een betere kopregel. Verander voor de rest niets aan de pagina

Vergelijk de data van de komende 100 bezoekers met die van de vorige 100. Redelijke kans dat je van je stoel valt van verbazing.

Omdat je misschien niet direct ’s werelds beste copywriter bent, kan dat trouwens zowel positief als negatief uitvallen. Geeft niet. Het overtuigt je in elk geval van de kracht van woorden en toont aan dat testen zinvol is.

Maar kijk vooral eerst de jaloersmakende video hieronder die alles verklaart: I wrote the same. With different words…

Over Carl Weenink

Stapte van 'sales' naar de journalistiek, werd 'ghostwriter', maakte bladen, verzeilde in de reclame, raakte verslaafd aan Direct Marketing en bundelde gaandeweg de ideale combinatie van commercie, content en marketing tot een solide fundament onder wat we 'online marketing' noemen. Meer >>"

Geef een antwoord