Google Comedy Slam – humor volgens Google

Google Comedy Slam

Met Google Comedy Slam bepaalt Google vanaf nu je gevoel voor humor

Google maakt uit welke webpagina’s het meest bezocht worden en bepaalt vanaf heden ook je gevoel voor humor. Google weet wat leuk is of niet. Dat je het maar even weet. En Google zou Google niet zijn als er niet een handige pagina zou zijn met de 10 meest grappige video’s op YouTube.

Dat Google een aardig idee heeft wat er speelt op internet staat vast. Maar nu lijkt de grootheidswaanzin toch echt even genadeloos toe te slaan. De techneuten van Big G hebben een algoritme ontwikkeld waarmee ze kunnen afleiden wat de leukste video op YouTube is.

Techneuten en humor. Hier gaat het meteen al mis 🙂

De vraag is natuurlijk: hoe doen ze dat, bepalen wat leuk is of niet? Om je een idee te geven: als de volgende uitroepen in de commentaren terugkomen maak je een goede kans”

  • LOL
  • loooooooooool
  • lolololololol

Vooral de combinatie van deze drie extatische uitroepen, inclusief hoofdletters, kunnen je video op pagina 1 van de funniest video ever doen belanden. En inderdaad: hoe meer O’s hoe beter.

Eens kijken hoe lang het duurt voordat dit misbruikt gaat worden 🙂

Google’s Hoofd  Humor Sanketh Shetty legt het hoe en het wat uit. In het Engels maar de moeite waard: Waarom het aantal O’s in een reactie belangrijk zijn.

En hier zijn ze dan, de leukste video’s volgens de wiskundeknobbels van Google:

https://www.youtube.com/slam/comedy

[starrating]

Over Carl Weenink

Stapte van 'sales' naar de journalistiek, werd 'ghostwriter', maakte bladen, verzeilde in de reclame, raakte verslaafd aan Direct Marketing en bundelde gaandeweg de ideale combinatie van commercie, content en marketing tot een solide fundament onder wat we 'online marketing' noemen. Meer >>"

Geef een antwoord