Van website naar WordPress in 10 stappen

In technische zin is het omzetten van je website naar WordPress niet zo verschrikkelijk ingewikkeld. Het is een kwestie van nabootsen wat er al is. Maar voordat we daar aan beginnen, moeten er een aantal andere zaken geregeld worden. Je vindt ze hieronder op een rijtje.

Als dat niet al gebeurde voordat je de opdracht gaf: als eerste bepalen we welke ‘extra’ functionaliteit je huidige website heeft en of en hoe we die meenemen naar de WordPress-versie van je website. Daarbij kijken we naar de voor- en de achterkant van je website. Die extra functionaliteit kan aan de voorkant bijvoorbeeld bestaan uit beeldanimaties. Aan de achterkant kan het bestaan uit de koppeling met een mailprogramma, een CRM et cetera.

 

We bepalen welke pagina’s door Google zijn geïndexeerd en met welke url. WordPress genereert ‘schone’ url’s. Wat er in je huidige website misschien uitziet als www.jedomein.nl/fyt6cf2 ziet er in WordPress uit als www.jedomein.nl/titel-van-het-artikel. Die schone url’s geeft je meer ‘ranking power’. Het is alleen wel zaak dat we Google vertellen dat wat vroeger www.jedomein.nl/fyt6cf2 was, nu www.jedomein.nl/titel-van-het-artikel is. Vandaar dat we je geïndexeerde url’s inventariseren voordat we aan de slag gaan.

 

Je hebt al een website, dus ook al een servercontract. Het is niet 100% zeker dat je op je huidige server WordPress kunt draaien. Daarom controleren we dat vooraf. Als dat niet het geval is, bieden we je alternatieven.

 

We bouwen de WordPress-versie van je website op een tijdelijk domein. Dat krijg je van ons in bruikleen. Uiteraard hoor je van ons welk domein dat is. Je kunt tijdens de bouw dus meekijken, als je dat zou willen. Het is net zo spannend als groeiend gras, maar als je het leuk vindt: be my guest 🙂
NB: dat domein is ‘besloten’ in de zin dat het niet wordt geïndexeerd door Google. Je half afgemaakte tijdelijke ‘werkwebsite’ komt dus niet eens bovenduiken in Google.

 

Als de WP-versie van je website klaar is, krijg je van ons een seintje en het verzoek de verschillende pagina’s te bekijken en de functionaliteit te testen. Uiteraard krijg je dan ook inloggegevens zodat je kennis kunt maken met de ‘achterkant’ van je website.

 

Als we het er allemaal over eens zijn dat alles er uitziet zoals het er moet uitzien en werkt zoals het moet werken, dan ‘pakken we je WP website in’. En zetten hem klaar om op je eigen domein geplaatst te worden.

 

Op een tijdstip waarop je doorgaans weinig verkeer mag verwachten (meestal ’s avonds of in het weekend) verwijderen we je bestaande website, maken de server ‘schoon’ en pakken je WP website uit op zijn eindbestemming. Je website is dan even offline. Meestal niet meer dan een kwartiertje.

 

Eenmaal op zijn eindbestemming controleren we opnieuw de werking. Tegelijkertijd melden we je website (als dat niet al gebeurde) aan bij Google Analytics en Google WebmasterTools.

 

Als alles naar behoren werkt en is aangepast, regelen we ‘cache software’ in waardoor je website sneller draait. Tot slot maken we de eerste backup op het einddomein en regelen we de backup-software zodanig in dat er vanaf dat moment elke week een volledige backup van je website wordt gemaakt.

 

Klaar! Je krijgt bericht dat het er wat ons betreft op zit. Instructievideo’s over hoe om te gaan met WP en een link naar waar je terecht kunt met vragen en problemen vind je in het dashboard van je hagelnieuwe WordPress website.

 

IJs en weder dienende neemt de hele procedure tussen de 5 en de 10 werkdagen in beslag. Een en ander hangt deels af van de complexiteit van je website. Maar ook of je aanpassingen door wilt laten voeren aan het ontwerp of functionaliteit wilt toevoegen. Tot slot speelt uiteraard ook de werkdruk aan onze kant een rol. Als je mazzel hebt kunnen we ‘morgen’ aan je nieuwe WordPress website beginnen. Als je pech hebt niet eerder dan begin volgende week.

Terug naar ‘Website omzetten naar WordPress’ en een vrijblijvende kostenbegroting aanvragen? Klik hier